Viva Wines
vida vinvärld

Nyheter & tips

Viva Wines vida vinvärld

Onlineprovning

Viva Wines inbjuder till vinprovning online med den amerikanska producenten Scheid Family Wines. Provningen inleds av Carlo Russo, Säljchef och Staffan Dahlgren, VD Winemarket. Med på videolänk från Monterey, Kalifornien finns Heidi Scheid, Executive Vice President och
dotter till grundaren av Scheid Family Wines. Familjen Scheid är producenten som gör långt mycket mer än de populära District 7-vinerna. Med vingårdar i Monterey County längs en drygt 110 km lång sträckning i Salinasdalen och fyra olika klimattyper producerar de allt ifrån storskaligt publikt till småskaligt nischat. Familjen arbetar konsekvent med hållbarhet och samtliga vingårdar är certifierade enligt bland annat Certified California Sustainable Winegrowing. Vi kommer att prova ett urval av viner i Scheid Family Wines breda portfölj och möjlighet finns alltså att ställa frågor till Heidi Scheid.

Vinerna vi provar är

  • District 7 Chardonnay, 2018
  • District 7 Cabernet Sauvignon, 2018
  • Metz Road Chardonnay, 2018
  • Metz Road Pinot Noir, 2018
  • Stoke’s Ghost Petite Sirah, 2015

Provningen kommer att hållas på Zoom onsdagen den 10 mars kl 17.00.
OSA senast måndagen den 1 mars till johan.nilsson@vivagroup.se. Uppge då även en adress dit vi kan buda vinerna som vi kommer att prova.

Väl mött på skärmen den 10 mars!

Fler nyheter

Viña Somoza

Viña Somoza

Viña Somoza grundades så sent som 2001 av Victor Fernandez som är en av galjonsfigurerna i dagens avant garde-rörelse som verkligen satt Valdeorras på kartan.

läs mer
Louis Bouillot

Louis Bouillot

Louis Bouillot Alltsedan starten 1877 i Nuits-St-Georges har Louis Bouillot varit en erkänd tillverkare av mousserande kvalitetsvin i Bourgogne.

läs mer
Metz Road

Metz Road

Metz Road viner handlar om småskaligt, hållbart jordbruk och single vineyard-buteljeringar från de bästa vingårdslägena.

läs mer